Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

G'Vine Nouaison Gin 0,7 l 45%

18.021 Ft
Menny.:db
Gyártó: G'Vine Gin Distillery
Cikkszám: G142
Amíg a legtöbb gin gabonából készül, addig a G'Vine-hoz szőlőpárlatot használnak, pont úgy, ahogy a 13-ik századi Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában a történelem első borókával ízesített szeszeinél. A Cognac régió több évszázados lepárlási hagyománnyal büszkélkedhet, az itt oly elterjedt Ugni Blanc szőlő fajta pedig savtartalma és semleges íze miatt kiválóan alkalmas lepárlásra. A szőlőt szeptemberben szüretelik, préselik, majd borrá alakítják át. Az eredményt oszlopos lepárlóban párolják le, amely után 96,4% alkoholfokú, semleges szőlőpárlatot nyernek. A hagyományos gin gyártásához használt gabonaszesztől eltérően, ez a szőlőpárlat simább és lágyabb, illetve nagyobb testtel rendelkezik és új ízélményt tartogat. Kitűnő alapot nyújt az ízesítésre szánt növényeknek, hogy megmutathassák valódi, tiszta karakterüket. Az év egy rövid szakaszában, június közepén van egy elbűvölő jelenség a szőlőültetvényeken: a zöld szőlő virágba borulásáról van szó. A bogyó kifejlődését megelőzően pár napig átható és jellegzetes illat lengi be a szőlőket. Ezt az értékes és ritka virágot szedik le kézzel, majd áztatják semleges szőlőszeszbe, annak érdekében, hogy a virágesszencia legjavát kaphassák meg. Ezt a keveréket aztán kisméretű, Florentine típusú rézüstben (ilyet használnak a parfümkészítők is) párolják le. A gin készítésének egyik fontos lépése a hagyományos fűszernövények természetes, tiszta aromáinak a kinyerése. Ekkor a semleges szőlőpárlatba a világ különböző pontjairól származó növényeket tesznek, 2-5 napig áztatják benne, majd olyan lepárlóberendezésen desztillálják, amelyet a likőröknél szoktak használni. 9 féle növényt használnak az ízesítéshez: - szerecsendió Indonéziából (melengető, fűszeres, diós), - édesgyökér Kínából (édes, ánizs-szerű, enyhén kesernyés ízzel), - lime Kolumbiából (lédús, friss, savanykás aroma), - borókabogyó Macedóniából (keserédes, aromás, erdei fenyőre emlékeztető hatásokkal, a gin legmeghatározóbb fűszere), - zöld kardamom Guatemalából (melengető, fűszeresen édes, eukaliptusz felhanggal), - gyömbér Nigériából (aromás, pikánsan csípős, enyhén citrusos íz), - kubeba bogyó Indiából (borsos, kesernyés, kámforos aromák), - koriander Bulgáriából (melengető, lágy, édes, citrusos tónusokkal), - kasszia/kínai fahéj Indonéziából (a fahéjhoz hasonló ízű, de erőteljesebb, fűszeresebb növény) Az utolsó lépésben a zöld szőlővirág, illetve a fűszernövények párlatait további semleges szőlőpárlattal keverik össze, majd rézüstben még egyszer lepárolják. Így alakul ki a G'Vine gin egyedi karaktere. A szőlővirágzást követően kezdődik a szőlőfürt kifejlődése. Azt az időszakot, amikor még csak kis bogyószerű képződmények vannak a szőlőn, hívják a francia borászok nouaisonnak. A G'Vine Nouaison a szőlő fejlődésének ezt az energiától duzzadó, frissességét és fűszerességét rejti magában. Bársonyos, intenzíven fűszeres és gyengéden virágos prémium gin.

Leírás

Amíg a legtöbb gin gabonából készül, addig a G'Vine-hoz szőlőpárlatot használnak, pont úgy, ahogy a 13-ik századi Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában a történelem első borókával ízesített szeszeinél. A Cognac régió több évszázados lepárlási hagyománnyal büszkélkedhet, az itt oly elterjedt Ugni Blanc szőlő fajta pedig savtartalma és semleges íze miatt kiválóan alkalmas lepárlásra. A szőlőt szeptemberben szüretelik, préselik, majd borrá alakítják át. Az eredményt oszlopos lepárlóban párolják le, amely után 96,4% alkoholfokú, semleges szőlőpárlatot nyernek. A hagyományos gin gyártásához használt gabonaszesztől eltérően, ez a szőlőpárlat simább és lágyabb, illetve nagyobb testtel rendelkezik és új ízélményt tartogat. Kitűnő alapot nyújt az ízesítésre szánt növényeknek, hogy megmutathassák valódi, tiszta karakterüket. Az év egy rövid szakaszában, június közepén van egy elbűvölő jelenség a szőlőültetvényeken: a zöld szőlő virágba borulásáról van szó. A bogyó kifejlődését megelőzően pár napig átható és jellegzetes illat lengi be a szőlőket. Ezt az értékes és ritka virágot szedik le kézzel, majd áztatják semleges szőlőszeszbe, annak érdekében, hogy a virágesszencia legjavát kaphassák meg. Ezt a keveréket aztán kisméretű, Florentine típusú rézüstben (ilyet használnak a parfümkészítők is) párolják le. A gin készítésének egyik fontos lépése a hagyományos fűszernövények természetes, tiszta aromáinak a kinyerése. Ekkor a semleges szőlőpárlatba a világ különböző pontjairól származó növényeket tesznek, 2-5 napig áztatják benne, majd olyan lepárlóberendezésen desztillálják, amelyet a likőröknél szoktak használni. 9 féle növényt használnak az ízesítéshez: - szerecsendió Indonéziából (melengető, fűszeres, diós), - édesgyökér Kínából (édes, ánizs-szerű, enyhén kesernyés ízzel), - lime Kolumbiából (lédús, friss, savanykás aroma), - borókabogyó Macedóniából (keserédes, aromás, erdei fenyőre emlékeztető hatásokkal, a gin legmeghatározóbb fűszere), - zöld kardamom Guatemalából (melengető, fűszeresen édes, eukaliptusz felhanggal), - gyömbér Nigériából (aromás, pikánsan csípős, enyhén citrusos íz), - kubeba bogyó Indiából (borsos, kesernyés, kámforos aromák), - koriander Bulgáriából (melengető, lágy, édes, citrusos tónusokkal), - kasszia/kínai fahéj Indonéziából (a fahéjhoz hasonló ízű, de erőteljesebb, fűszeresebb növény) Az utolsó lépésben a zöld szőlővirág, illetve a fűszernövények párlatait további semleges szőlőpárlattal keverik össze, majd rézüstben még egyszer lepárolják. Így alakul ki a G'Vine gin egyedi karaktere. A szőlővirágzást követően kezdődik a szőlőfürt kifejlődése. Azt az időszakot, amikor még csak kis bogyószerű képződmények vannak a szőlőn, hívják a francia borászok nouaisonnak. A G'Vine Nouaison a szőlő fejlődésének ezt az energiától duzzadó, frissességét és fűszerességét rejti magában. Bársonyos, intenzíven fűszeres és gyengéden virágos prémium gin.

Ajánlott garnish (fűszerek)

Fehér szőlő

Liofilizált Lime szelet

Árukereső.hu Árukereső.hu